A politikusok olyan kedvvel osztogatják a mi pénzünket, mintha ők lennének a Mikulás. Amivel sok esetben nem is lenne baj, csak ne csinálnának úgy, mintha az ő pénzük lenne.
Kedves Emberek, a mai napon ingyenes a tömegközlekedés Budapesten mondja Tarlós István és azt gondolja magáról, ő milyen jó ember. Mert ő gondol a budapesti polgárokra, meg az autósokra. Miközben kijelentése egyáltalán nem igaz. A tömegközlekedésre, talán nem kell jegy ezen a napon, de hogy ingyenes lenne!?  Épp ellenkezőleg, ezen a napon még többe kerül nekünk. Mivel a tömegközlekedés jó részét adóforintokból és nem jegybevételből fedezik, így mindannyian fizetünk érte, akik adózunk ebben az országban, azok is, aki soha fel sem ülnek egy HÉV-re sem. Azokon a napokon, amikor Tarlós jóvoltából nem kell jegyet venni, még több adóforintba kerül nekünk. De ezzel önmagában nem is lenne semmi baj. Ez egy ilyen üzlet. Az adófizetők többsége bizonyosan azzal is egyetért, hogy egy ilyen hó helyzetben, ne kelljen jegyet venni a járatokra. Csak szögezzük le, ettől a közlekedés még nekünk nem ingyenes. Tarlósnak nézőponttól függően talán. Tarlós persze dönthet úgy, hogy ma ne fizessünk a jegyekért, mert népszavazást nem lehet rá kiírni, de jó ha tisztában vagyunk ezt a pénzt nem ő adja nekünk, hanem mi adjuk magunknak. Tarlós és más sem fogja helyettünk kifizetni. Ahogy nem fizeti ki más helyettünk a 13. havi nyugdíjat és a tranzakciós adót. Tarlós, és a politikusok általában imádják a mi pénzünket nekünk osztogatni, hogy egy kis népszerűséget vegyenek rajta.
Mintha az egész magyar kormány politika a Mikulással versenyezne.  Rezsicsökkentés, foci stadionok, stratégiai intézetek, Ludovika, Magyar Művészeti Akadémia és ki tudja mi jön még. Jó lenne már egy olyan politikai garnitúra, aki felfogja, hogy nincs állami pénz, nincs kormánytámogatás. Csak közpénz van. Minden forint, amit az állam vagy a kormány kifizet, azt a mi pénzünkből teszi. Még a miniszterelnök fizetését, benzinszámláját, telefonszámláját és WC papírját, de még Tarlós buszjegyét is. Ha ők osztogatnak, akkor mi osztogatunk, ha nekünk osztogatnak, akkor magunknak osztogatunk. Ezt azonban, nem hogy a politikusok nem akarják érteni, de bennünk sem tudatosodott megfelelően. Ehhez több tudatos, öntudatos polgár kellene, akik észrevennék végre, hogy a mi közpénzünkből vesznek maguknak szavazatot és népszerűséget a politikusok. Magunknak és nem nekik kellene hálásnak lenni érte. Ha ezt végre felfognánk, akkor bizonyosan nehezebben tudnák szavazatainkat megvenni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://emkovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr265227988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belll 2013.01.15. 18:38:00

A szocializmus a sok károkozásának egyike, hogy az emberek többségének tudatában az állam mint egy tőlünk különálló entitás jelenik meg, ami hangulatától függően ad, vagy elvesz. Ha szeret minket a hatalom/kormány/párt, akkor ad árengedményt, több nyugdíjat stb, ha pedig gonosz és nem szeret minket, akkor elvesz.
Vagyis az emberek mint istenre, atyuskára néznek az államra, ami jó vagy gonosz. Alattvalóként és nem öntudatos polgárként, aki minisztereket alkalmaz az ügyek intézésére. Szóval bennünk van a hiba, ezért választunk ilyen ordenáré politikusokat magunk fölé.

Anonymous 2013.01.15. 18:38:00

Így igaz! Az engedelmessé oktatott és kellően megfizetett polgáraink el is fogadják az elit álláspontját!
Én még mindig nem értem, hogy máig a pártoknál tartunk...Még meddig akarjuk eltartani őket? Kinek van szüksége erre a sok ingyenélőre? A közmunkásnak biztosan nem!
süti beállítások módosítása