A szabadságharc és a rezsicsökkentés együtt említése történelmi szégyen, ami megalázza az aradi vértanúk és minden a magyar szabadságért meghalt hős emlékét.


A rezsicsökkentés történelmi szégyen és erről épp március 15-én érdemes beszélni.
Magyarország legnagyobb történelmi személyiségeinek azokat tartjuk, akik a szabadságunkért harcoltak. Képesek voltak vagyonukat vagy akár életüket is feláldozni hazájukért. Széchenyi felállt az országgyűlésben és azt követelte, töröljék el saját előjogait, jobbágyfelszabadítást követelt és, hogy fizethessen ő is adót. Ha már nem tehette, önként ajánlotta fel vagyonát közösségi célokra. Kossuth a sajtószabadságért harcolt és, kikiáltotta a magyar függetlenséget, amiért száműzetéssel fizetett. Az aradi vértanúk életükkel áldozták a magyar szabadságért, Deák létrehozta az első és egyetlen nagy nemzeti és politikai egységet, de nem akart semmilyen hatalmat magának. Teleki öngyilkos lett, hogy feledtesse a magyar kormány politikai bűnét, Nagy Imre az életét adta a nemzet néhány napi szabadságáért. Ők a mi hőseink, őket idézzük, amikor a magyar történelem nagy pillanataira gondolunk. Amit tettek felemelő, magasztos és érdemes rá emlékezni. Példát mutattak bátorságból és tisztességből minden utánuk következő generációnak. Az ilyen eszmék és tettek tesznek naggyá egy nemzetet, olyan tettek, amelyek képesek felülemelkedni az egyéni érdekeken, az önzésen, a mindennapok szürke anyagiasságán. Az ilyen eszméktől lesz sikeres egy nép, az ilyen eszmékért érdemes élni, az ilyen eszmék követésért érdemes büszkének lenni a hazádra.
És nem a rezsicsökkentésért….
Vannak pillanatai történelmünknek, amiért szégyellhetjük magunkat, a Fidesz rezsicsökkentése bevonult ezek közé. Mert a ma politikusai a nemzet parlamentjében, ahol nagy elődeik is szónokoltak, szintén a szabadságról beszélnek, szabadságharcról és lázadásról. Hogy ki kell vívjuk függetlenségünket, de nem azt nézik, hogy milyen áldozatot hozhatnak hazájukért, hogyan emelhetik fel a Széchenyik és Nagy Imrék szintjére, hanem azt, hogyan ránthatják le az egyéni anyagi és hatalmi érdekek mocsarába. Azt nézik, hogyan húzhatnak politikai hasznot az egyéni önzésből, a kisszerűségből, az irigységből és a bennünk lévő rosszból. Hogyan vehetik meg szavazatainkat nagy szavakba burkolva néhány ezer forintos rezsicsökkentésért.
A szabadságharc és a rezsicsökkentés együtt említése történelmi szégyen, ami megalázza az aradi vértanúk és minden a magyar szabadságért meghalt hős emlékét. Olyan szégyen, amit nem moshatnak le magunkról azok, akik ezt nevezik az ország legfontosabb kérdésének. Amit csak fokoz, hogy mindezt március 15-e előestéjén teszik. A rezsicsökkentés politikusi gyávaság, a politikai vereségtől való félelem beismerése. Anti március 15, anti 56, az anti Széchenyi, anti történelmi. 

El kell döntenünk, hogy a Petőfi, Széchenyi, Kossuth vagy a rezsicsökkentés országában akarunk élni. Sajnos nem mi választunk, de a kettőben egyszerre nem lehet. Ne csodálkozzunk, ha Magyarország nem jut sehova, mert még egyetlen nemzet sem lett naggyá a rezsicsökkentésszerű, kisszerű, alantas eszmékre építve, nem lett naggyá a gazdagabbak iránti gyűlöletre építve, nem lett naggyá az irigységre építve. A nemzeteket nem ilyen alapra építik és ezt a nemzeti büszkeségtől duzzadó kormánynak kéne legjobban tudni. Lelkük rajta.


Nagy nemzeti ünnepünk, mikor egy valódi forradalmat kellene ünnepelnünk igen zord időjárással köszöntött ránk. Mintha ez a nagyszerű történelmi esemény azt üzenné a múltból, nem lesz rezsicsökkenés Viktor, hiába viszed le a gáz árát 10%-kal, a számla végösszege nem csökken, mert többet kell fűteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://emkovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr645227994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2013.03.16. 14:15:00

Az áfacsökkentést lenyeli a kereskedelem, ezt ön is tudja. Meg az a büdzsé bevételét csökkenti, és akkor meg azért óbégatnátok, hogy "akkor majd máshol veri be rajtunk a kormány az így keletkezett hiányt" . Igazam van? A rezsicsökkentés pedig a szolgáltatók extraprofitjából megy. Ez az óriási különbség. Remélem nem sajnálja senki azokat a "szegény" külföldi nagytőkés cégeket, akik immár 17 éve élősködnek és fosztogatják a magyar lakosságot. Vagy ha sajnálja, rendezzen gyűjtést nekik. Nyilván önnek bőségesen van pénze.

Anonymous 2013.03.16. 14:15:00

Ne féltse maga a külföldi tulajdonú nagytőkés energiacégeket, hiszen magáról is lehúznak annyit, amennyit csak megtehetnek. Nehogy megsajnáljuk már "szegényeket", hiszen ha annyira nem érné meg nekik, már régen elhúztak volna. Az ön által fizetett gázár 40 százaléka az extraprofit, a maradék 60 százalék pedig maga a gáz ára, plusz a fejlesztés és karbantartás "iszonyú költsége". A 40 százalékos tiszta hasznot extraprofitként szivattyúzzák ki az országból. Ezután majd nem lesz nekik csak 30 százalék. Higgye el, ez még így is tisztes haszon, ezért sajnos eszük ágában sincs távozni. De legjobb lenne, ha elhúznák innen a belüket, és nem a magyar lakosságot fosztanák ki a végletekig. Ha az energiaszolgáltatás 50 évig magyar kézben volt, nyilván eztán is meglennénk nélkülük. Szeretném megérni azt, hogy ismét magyar állami tulajdonban legyenek.

Anonymous 2013.03.16. 14:15:00

Ők is szabadságharcosok voltak, pont mint Orbánék. És az ő korukban is, sőt a nagy országátalakítások korában is, például Szent István vagy IV. Béla idején, ugyanazok az emberek próbálták akadályozni nagyjaink országmentő munkáját, mint most. Külföldi bérencek, nyerészkedők, hazaárulók, idegenszívűek. Ti.

M. Kovacs 2013.03.16. 14:15:00

Örök dicsőség? Bocs, de ez nagyon gázul hangzik, talán kicsit erős. Mit mondanál akkor 1848 hőseire és ha Orbán szabadságharcos, akkor mik voltak ők?

Anonymous 2013.03.16. 14:15:00

Látom nincs vége a hazaárulásnak ballibeknél. Bármit megtennétek a multik, az EU, az IMF érdekében, a magyar nép végleges eltiprásának az árán is képesek lennétek biztosítani a rajtunk élősködő külföld extraprofitját! Szégyen vagytok. Örök dicsőség a szabadságharcos Orbán-kormánynak, hogy van bátorsága szembeszállni veletek!

trombypeter 2013.03.16. 14:15:00

Az se semmi, amit a fő populista (értsd: a "Fülkeforr kerál") a rezsivel művel. De azért az a (populista) csúcs, hogy elkezdődött a FIDESZ lakásjárása (vajon ez mennyibe kerül?).
Megkérdik majd: jó-e nekünk a rezsicsökkentés? És majd (kevés gondolkodó kivételével: pl.: itt a Névtelenek... ,nem is értem, miért névtelenek, ha már pedáloznak), szóval maj' aztat monnyuk: jó ez. Sőt majd rájuk is szavazunk, elvégre "lássuk" (oszan nem vesszük agyra,hogy "ássuk"), szóval "lássuk", mennyire szeressék a Magyart!

Marcsi 20-nak: az áfacsökk., az nem jó ám, mer' aztat alig veszi észre (agyra) minden gyalogpógár, vagy "panelproli", a rezsicsökknek sokkal jobb a választási hatásfokja - na! (Bocs' Marcsi...)

SzentEltvíz 2013.03.16. 14:15:00

Orbán a megtévesztés mestere.
Az első kormányzati időszaka alatt is infláció alatt engedte emelni a szolgáltatások árait, a MOL gáz-üzletága év végéig négyszáz milliárd veszteséget halmozott fel.
A következő kormánynak kellett a dolgot gatyába rázni, természetesen a gáz árát ki kell fizetnie valakinek, tehát ezt is a fogyasztók fizették meg.
Orbán ezen intézkedése kettős haszonnal jár:
Egyrészt alakosság áldani fogja a nevét is,így a népszerűségnövekedést is az orbán-népség könyveli el, míg a kiadásokat a következő kormányra hagyja. Nem véletlenül nem az első évben lépte meg, hanem a választás előtti utolsóban.

marcsi 20 2013.03.16. 14:15:00

Az, aki egy értelmes, elgondolkodtató cikkre, csak átkozódva, anyázva tud valamit odaokádni, annak kár volt megtanulni írni.Védeni egy olyan látszat intézkedést, mint az Orbánféle rezsicsökkentés, több mint butaság:bűn.Orbánnak eszébe sem jutott, hogy a 27%-os áfa mondjuk ötre csökkentésével valódi segítséget nyújtana gáz és villany árban,nem, ő a szolgáltatókon akar újra és újra rúgni, és szorítani egyet. Nem tudom megítékni mennyi az az extra profit, amit vizionál, de nyereség nélkül kapitalizmus nincs, és az ilyen szolgáltatóknál iszonyú költségeket jelent a fejlesztés, és az állandó karbantartás. Milyen jogon veszélyezteti a biztonságos szolgáltatást.? Kinek hiányoznak a hosszú ideig javítatlan, meghibásodott vezetékek, trafók, gázellátók?Ezzel lehet a tájékozatlan, ráadásul rezsi költségekben fulladozó magyarnak beadni, hogy a drága szép kormánya gondol rá,és tesz érte.Tudod ki járt ezzel is igen jól,:az ő jól szituált brancsa, aki a fürdőmedencéje, téli kertje, szaunája, és a 180 négyzetméteres lakásának a gáz,és villany számlájából nem fizet tíz százalékot !Neki viszont ez nem tétel ! Akkor miért is ?

Anonymous 2013.03.16. 14:15:00

ököristen...

Anonymous 2013.03.16. 14:15:00

sok barom elfér Isten állatkertjében többek közt ez az M.Kovács is

fgo 2013.03.16. 14:15:00

Okos hozzászólás volt smartdrive, büszke lehetsz magadra!

smartdrive 2013.03.16. 14:15:00

aki elkölti az így megspórolt pénzt, az hazaáruló
süti beállítások módosítása