Mivel a lengyeleknél is 10%-kal csökkent a gáz ára a bolgároknál pedig 7%-kal a távfűtésé ezért át kéne írni a Fidesz propaganda szövegét valami ilyesmire: Mely európai országokban csökkent teljesen meglapozatlanul, csak politikai szavazatvásárlási célból a rezsi költség. És erre tényleg az a válasz, hogy csak Magyarországon.

A Fidesz kormányzati hirdetésben népszerűsíti a rezsicsökkentést, azt állítva, hogy csak Magyarországon csökkent tíz százalékkal. Ez bizonyosan sokaknak teszik, pedig inkább megrémülni kéne és nem ünnepelni, hogy Európa összes nálunk gazdagabb országa közül csak mi csökkentjük a rezsit. Egy kis piros lámpa kigyulladhatna a döntéshozók és a választók agyában, hogy csak van valami racionális oka annak, hogy ez másnál nem történik meg. Vajon nekünk honnan van erőforrásunk a csökkentésre, és ha ez ennyire egyszerű, akkor a többiek miért nem teszik. Ott is ugyanezek a cégek szolgáltatnak, ott is nyilván hasonló a profitszint, ráadásul az energia árak szinte mindenhol magasabbak, mint nálunk.
Arra azonban nem számíthatunk komolyan, hogy ezt a választók, vagy a politikusok végiggondolják. Ez még nem minden a hirdetés ráadásul nem is igaz. A rezsi máshol is csökken, de nem megalapozatlanul pusztán szavazatvásárlási okból, amiért nálunk, hanem azért, mert olcsóbb lett az energia. Mi mostanában nagyon jóban vagyunk Putyin Oroszországával, Rogán állítólag még hasonlónak is nevezte Putyin és Orbán pártját. A nagy barátság ellenére a hagyományosan orosz ellenes lengyeleknek 10%-kal és nem olyan oroszellenes bolgároknak 20%-kal csökkentették a gáz árát, miközben velünk szóba sem állnak.
A lengyelek és a bolgárok ugyanis sikeresen tárgyaltak az oroszokkal és a Gazprom csökkenti a nekik szállított gáz árát, amiből ott valódi és megalapozott csökkentés történik. A lengyelek 10%-ot csökkentettek a lakossági gázárakon, míg a bolgárok a távfűtést csökkentették 7%-kal. (Igaz a Fidesz hirdetése 10%-ról és rezsiről beszél, így majd meghallgathatjuk, hogy a hirdetés valójában igaz. De felhívnám a figyelmet, hogy a villany és a gáz nem a teljes rezsi, így ez már önmagában is hazugság.)
Orbán moszkvai rendkívül sikeres útját egyrészt azzal ünnepelték a Kremlben, hogy megtiltották az orosz médiának, hogy írjon Orbán látogatásáról (mással nehezen magyarázható, hogy egy sort sem írtak róla). Másrészt és ez a fontosabb másnap bejelentették, hogy a Gazprom egyoldalúan csökkenti 5 EU országba szállítandó gázárát kb. 20%-kal. Köztük a már említett két országnak. Ezt is biztosan Orbánnak szánták ajándéknak. Sajnálatosan a magyar sajtó már akkor nem vette észre Putyin apró figyelmességet az időzítést illetően. Most a rezsicsökkentés kampányánál érdemes újra megemlíteni.
Ezért javasolhatnánk, hogy változtassák meg a propaganda kampányt a következőképpen:
Mely európai országokban csökkent teljesen meglapozatlanul, csak politikai szavazatvásárlási célból a rezsi költség. És erre tényleg az a válasz, hogy csak Magyarországon.

A bejegyzés trackback címe:

https://emkovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr445227996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M. Kovacs 2013.03.26. 11:49:00

Te nyilván el is hiszed, amit írsz, ezért nem érdemes nagyon vitatkozni. Az oroszok azért csökkentettek, mert az EU eljárást indított ellenük. Csehországban az RWE német mocsok csökkentett 10%-ot két hete, mert nagy a verseny. Ez ugye azt jelenti, hogy ott is mocsok német cégek vannak. A lengyeleknél a privatizációról alább néhány adat. Egyet ne feledj. Ez a rezsicsökkentés neked sokkal kevesebbet hoz, mint a jómódúaknak és amikor majd újra gáz lesz az országban te nagyobbat fogsz szívni, mint ők. Mindig Te fizeted meg a politikusok faszságának árát, meg a gyerekeid, nem pedig őt. Ezért nem kell vakon bevenni mindent, amit mondanak.
2000 áprilisában a Tractebel megvette
a Polaniec erômû részvényeinek
25%-át 350 millió PLZ-ért.
Eddig öt földgáztüzelésû fûtôerômû-
vet privatizáltak:
2000 júliusában a német MEAG megvette a Bedzin Fûtôerômû részvényeinek 52,5%-át 34 millió PLZ-ért;
2000 elejéig a svéd Vattenfall konzorcium 55%-os részesedést vásárolt a Varsói Fûtôerômûben kb. 960 millió
PLZ-ért;
1998 májusában az EdF megvette a
Krakkói Fûtôerômû 55%-át;
u 2000 júniusában az EdF a Gaz de
France-szal együtt 45%-os részesedést
vett a Wybrezezi Fûtôerômûbôl kb.
260 millió PLZ-ért;
u 2000 májusában a Kogeneracija Wroclaw részvényeinek 36%-át intézményi
befektetôk vették meg.

Anonymous 2013.03.26. 11:49:00

Ez az írás hazug csúsztatások és ellentmondások sorozata. Sorban mindent lehet cáfolni.

"Vajon nekünk honnan van erőforrásunk a csökkentésre" - sehonnan, mert nem állami pénzből kompenzálják a csökkentést, hanem az energiaszolgáltatóknak lesz kevesebb az extraprofitjuk, nagyon helyesen.

"ha ez ennyire egyszerű, akkor a többiek miért nem teszik." - még saját magát is meghazudtolja, mert pár sorral feljebb épp ön írja, hogy a lengyelek és bolgárok is csökkentettek.

"Európa összes nálunk gazdagabb országa közül csak mi csökkentjük a rezsit." - no igen, mert mivel gazdagabbak, a többszörös bérekhez képest a rezsiárak csak töredéke a mienknek. Nálunk a rezsi a bér 70-80 százalékát elviszi, másutt csak a 20 százalékát. Akkor ott minek csökkentene?

"A lengyelek és a bolgárok ugyanis sikeresen tárgyaltak az oroszokkal és a Gazprom csökkenti a nekik szállított gáz árát" - azt elfelejtette ide írni, hogy a lengyelek és a bolgárok nem adták idegen kézre az energiaszektort, hanem állami tulajdonban van, azért tudtak velük tárgyalni, mert közvetlen a Gazpromtól veszi a gázt a lengyel és bolgár állam, míg nálunk a Horn-kormány által külföldi kézbe átjátszott energiaszolgáltatókon keresztül vesszük az energiát. Az energiaszolgáltató pedig nem tárgyalt az árcsökkentésről, mert az ő extraprofitja így is garantálva van, egy Horn-kormány által hozott jogszabállyal.

"a villany és a gáz nem a teljes rezsi, így ez már önmagában is hazugság" - ha kinyitná a fülét, akkor meghallaná, hogy ezeken kívül csökkenni fog a víz, a szemétszállítás, a kéményseprés és a palackos gáz ára is.

"teljesen meglapozatlanul, csak politikai szavazatvásárlási célból a rezsi költség." - ez akkor lenne helytálló, ha hitelfelvételből, vagy az állami költségvetésből, vagy adófizetői pénzből csökkent volna. De itt a nagytőkés szolgáltató multik luxusprofitjából történt a csökkentés, amit egyébként kiszívnának az országból.

"azzal ünnepelték a Kremlben, hogy megtiltották az orosz médiának, hogy írjon Orbán látogatásáról (mással nehezen magyarázható, hogy egy sort sem írtak róla)." - bizonyítani nem tudja, ezért csak feltételez, bizonyítékokat teljesen mellőzve.

Ez a blog teljes egészében nélkülözi az objektivitást és a tényeket, rosszindulatra alapozott hazug ferdítések, csúsztatások sorozata. Nem csoda, hogy nincs olvasottsága, mert szerencsére egyre kevesebb a magyarellenes, nemzetellenes ál-liberális hazátlan gazember., akiket még lehet etetni ezekkel a hazugságokkal.
süti beállítások módosítása