Néhány napja azzal lepték meg a közvéleményt az egri frakcióülésről kiszivárgott információk, hogy Orbán hosszasan értekezett arról, hogy ellene puccsot kíséreltek meg, de azt leverték. A kiszivágott hírekből úgy tűnt, hogy ezt pártján belül is támogatták és esetlegesen egy más párton belüli politikusra cserélték volna le. Lázár az ülés után cáfolta a hírt, így Orbán, mint a mesében hozott is puccsot, meg nem is. Az ilyen kettős beszéd azért jó, mert akinek szól az üzenet, az úgyis megérti, de a közvéleményben fenntartja a bizonytalanságot az információ valóságát illetően.
Meg is értem, hogy Orbán cáfolta a hírt, mert az elég sok következtetésre adott volna alkalmat.
1.     Kiderült volna, hogy nem az ország, sőt még csak nem is a kormány ellen folyik a támadás, hanem személyesen Orbán Viktor ellen. Ez pedig Orbán kommunikációjának lényegét érinti, mert láthatólag kommunikációjának immár központi és leglényegesebb elemévé vált, hogy csak ő képes a magyar érdekeket normális módon megvédelmezni a külső befolyástól.
2.     Kiderült volna, hogy Orbánban erősebb a paranoia, mint az sokan gondolnák, mert az, hogy elmozdítására tettek erőfeszítéseket az nyilvánvaló tény, de erről nem szokás beszélni.
3.     Kiderült volna, hogy a Fidesz frakció nem egységes, mert abban vannak olyan „vakondokok”, akik Orbán elleni lázadásra mernek szítani. Ez megtörné a mögötte felsorakozott tábor egységességébe vetett hitet, még az is lehet, hogy egyeseket gondolkodásra ösztönözne. Ha a táboron belül is vannak, akik elmozdítását tervezik, akkor talán mégis van gond?
4.     Kiderült volna, hogy nyugaton tényleg iszonyatosan népszerűtlen és hiteltelen és egyúttal az is, hogy a nyugati körök elsősorban a Fideszben keresik utódját. Ez pedig szintén bátoríthat egyeseket.
5.     Kiderült volna, hogy a szocialisták, akik az egész puccs nyugati kapcsolattartói voltak sem a Fideszt akarják leváltani, csak Orbánt szeretnék lecserélni. Ez pedig a szocik hazaárulásának értékét erősen csökkenti.
De Orbán az a politikus, aki szinte semmit nem mond véletlenül. Így jól jött neki a kiszivárogtatás, mert akinek értenie kellett, az értette.
1.     Megüzente volna, hogy figyel, és név szerint tudja, hogy kik szervezkedtek ellene.
2.     Megüzente volna, hogy ha ez így megy tovább, ennek következményei lesznek. El kell dönteni, hogy velünk vagy ellenünk, nincs középút.
3.     Megüzente volna, hogy érdemes félni.
4.     Megüzente volna, hogy feltétlen lojalitást vár.
5.     Megüzente volna, hogy erős és a CNN, Amerika sem képesek leváltani. Nem érdemes ezzel próbálkozni.

De Orbán nem mondott semmit, talán puccs sem volt, szóval az egész csak egy elméleti okoskodás. 

A bejegyzés trackback címe:

https://emkovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr295227969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása