Ismeritek, mikor a törpe cowboy bemegy az ivóba, hogy most aztán valakit tuti megver kihív egy párbajra. Amikor kivágja az ajtót, ott csupa martalóc külsejű alak ácsorog, mind megfordul a törpére néz szúrós szemmel. A törpe kicsit beijed, de feltalálja magát, mert a sarokban meglát egy kerekesszékes alakot. No, őt keresem mondja, mert tegnap rágurult a lovam lábára. Most megfizetsz és kirángatja az ivó elé verekedni.
Amit a Fidesz a rokkantakkal csinál az kb. ilyen. Eléggé mutatja a rendszer jellegét. A nagy rendszerek átalakításhoz nem mertek hozzányúlni, csak a rokikhoz és a szociális segélyen élőkhöz. Ezek ugyanis nem lőnek vissza. Persze a rokkantakkal kellett valamit kezdeni, de nehéz volt bevallani, hogy amit a szocik csináltak, annál nehezebb volt törvényesen és emberségesen megtenni. A szocik által bevezetett rendszerben 60 ezernél is többel csökkent a rokik száma 2,5 év alatt. A tendencia jó volt. A Fidesz meghirdette a nagy felülvizsgálatot. Egy év alatt többszázezer embert visszavezetnek a "munka világába" értsd a nyomorba. Amikor több ezer felülvizsgálat után is csak 10 csalót találtak, rájöttek ez nem fog menni. Erre megcsinálták ezt a keménykedést. Ami talán hoz pénzt, de újra csak csökkenti a társadalmi bizalmat. Mert ha ilyen kiszámíthatatlan módon bánhatnak el bárkivel, akkor ki fog a jövőben, a jogrendben és a stabilitásban bízni. Ha pedig ezekben nem bíznak, akkor ott előbb utóbb gáz lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://emkovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr565227967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása