Ha kicsit végiggondolja az ember, az új telefonadó nem is tűnik olyan kicsinek. 
Mivel a tervezet szerint minden megkezdett perc és elküldött sms/mms után 2 forint adót kell fizetnünk ez valójában ellenőrizhetetlen mértékben növelheti a számlákat, főleg cégeknél.
A cégek ugyanis másodperc alapú számlázásos csomagokban vannak és percdíjaik meglehetősen alacsonyak. Mivel a cégek többsége csatlakozott valamilyen flottához, ezért a percdíjak 6 és 9 forint közé esnek, de ma már több olyan flotta is van, ahol nincsenek is percdíjak, csak havidíj, amiben minden forgalom szerepel. Az egymás közötti hívások pedig ingyenesek. A törvény ezekre is rárakja a két forintot.
Így:
De vegyünk egy 7 forintos percdíjas előfizetést. Itt a két forint 30%-os növekedést jelentene, ha nem lenne egymás közötti ingyenes hívás és másodperc alapú számlázás.
Mivel a 2 forint minden megkezdett percre érvényes ezért az egy másodperces hívásokra is. Az emelkedés ennél jóval nagyobb, akár 40% is lehet attól függően, hogy milyen röviden beszél az illető. Minél rövidebben, annál nagyobb lesz a növekedés, mert annál többször lesz egy percet el nem érő hívás. És még mindig nem számoltuk az ingyenes hívásokat.
A hívásoknak jóval több mint fele is lehet ingyenes, sőt bizonyos állástipusokban, ahol csak a cégen belül telefonálnak, vagy akár le is van tiltva a külső telefonálás akár 90%-is.
A növekedés ezekben az esetekben a jelenlegi ár többszöröse lehet. Így megtörik az utóbbi évek örvendetes tredje, amiben a távközlési költségek folyamatosan csökkentek. A látszólagos alacsony adómérték pedig óriásira, akár száz százalkosra is nőhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://emkovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr705227976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2012.04.24. 08:28:00

Teljesen valós én kötöttem 2 hónapja.
Az állambácsi nem törödik a magánjogi jóhiszeműen megkötött
szerződésekkel.
De ezt még lehet fűszerezni azzal amit irtál vagy az ingyenes
hívásokkal ahol az adó százalék konvergál a végtelenbe.

Kár ,hogy egy adószakértő vagy főmufti ezekre nem válaszol
vagy ködösít.

M. Kovacs 2012.04.24. 08:28:00

Ez valós eset? Mert ha igen nagyon durva. Sőt egyébként még magasabb is lesz, mer lesznek töredékpercek és azok után néha többszörösen jön a 2 ft.

Anonymous 2012.04.24. 08:28:00

Nem tudom ,hogy ezek az értelmiségiek Vámosi Nagy Szabolcs és társai miért nem mondják el az igazat ,hogy mindenki tudja.
Ez lenne a dolguk.
Én megteszem helyettük.
Kötött egy magánjogi szerződést 3200 Ft havidijért egy szegény szabólegény 2 éves hűségidőt válallva.
Ezért kap 5200 Percet a telefontársaságtól.
Ha bevezetik az adót akkor 3200/5200 azaz kb 60 fillér helyett
2,6 Ft ot kell fizetnie 1 percre ami kb 500 % os adómérték
a szolgáltatásra.
Ez alkotmányos adóztatása a szolgáltatásnak.
Tisztelt értelmiségiek miért vagytok tartva.

Gábor

Gábor 2012.04.24. 08:28:00

A 100-200% os adó pedig úgy tudjuk alkotmányellenes.

Gábor
süti beállítások módosítása