Az állatozó Bayer cikk vitája kapcsán többen megjegyezték, hogy a vitaírások oldalain a Google célzott hirdetései jelentek meg, amiben Bayer új könyvét reklámozzák. Adódik a feltételezés, hogy talán a Fidesznek azért kellett megvédenie a nyilvánvaló rasszizmust, Navracsicsnak azért kellett lemenni kutyába, hogy Bayer több könyvet tudjon eladni?
A Bayer ügyben a Fidesz túl messzire ment és sokat kockáztatott. Azzal, hogy nem ítélte el Bayer szavait, sőt Navracsicsnak le kellett menni kutyába és elhatárolódnia saját kritikájától, átlépett egy határt, ami túl van az európai értékeken. Ráadásul ezt azzal tetézte, hogy minden idők egyik legdurvább magyar politikai szlogenjével támadta vissza ellenzékét. A „Ne álljatok a gyilkosok pártjára” normális országokban valószínűleg kimerítené a közösség elleni izgatás vádját. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy valaki ezt a sületlenséget Ózdon komolyan veszi, és mikor legközelebb meglát egy MSZP-s politikust, jól szájon csapja. A gyilkosok pártján nem áll senki, talán csak azok, akik így vagy úgy, de mentegetik a cigánygyilkosságok gyanúsítottjait. Pedig gyilkosság az gyilkosság bárki kövesse is el. Bayer akarva-akaratlan komoly kockázatba hajszolta a Fideszt. Féltek a szavazatvesztéstől, ezért kénytelenek voltak végigmenni az úton. Ezzel azonban nem sok különbség maradt köztük és a Jobbik között. Ez két komoly gondot is felvet.
Az egyik, hogy ennyire szélről nehéz nekivágni a választásnak. Onnan csak úgy lehet nyerni, ha a magyar szavazóréteg többsége szélsőségessé válik, ez az országnak túlzott ár lenne a Fidesz újraválasztásáért. A másik a Fideszre nézve aggasztóbb. Ez pedig Neelie Kroes uniós biztos, az Európai Bizottság digitális ügyekben, illetve médiakérdésekben is illetékes alelnökének twitter üzenete."Ha valaki a roma közösséget 'nem emberinek' nevezi - Bayer Zsoltról, a Fidesz tagjáról beszélek - , az arra utal, hogy az illető nem méltó szövetséges."
Mivel néppárti politikusról és a Fideszről és nem a kormányról van szó, a „nem méltó szövetséges” leginkább a Fideszre, mint néppárti szövetségesre utalhat. Kétségtelen tény, hogy a néppárti frakció nem engedheti meg magának, hogy tagjai között rasszizmussal vádolható pártok legyenek. Az is igaz, hogy a Fidesz kizárása nehezen elképzelhető, de a megjegyzést sem lehet figyelmen kívül hagyni. Sokan beszélnek arról, hogy Merkel, ha újra nyer, kicsit komolyabban foglalkozik majd az Orbán kérdéssel, ez akár egy enyhébb kizárással való fenyegetést is magában foglalhat.
Az egész történet politikai költsége még egy kizárásról szóló vita nélkül is túl magasnak tűnik egy hagymázas Bayer cikkért. Főleg akkor, ha eredetileg az egészet nem szánták másnak, csak egy marketing akciónak Bayer új könyvének népszerűsítésére. Ezt a verziót sem lehet teljesen elvetni. A cikkel kapcsolatos vitát követők azt vették észre, hogy a Google célzott hirdetései jelennek meg a vitában résztvevő oldalakon a Bayerről szóló cikkek mellett. Ebben Bayer új könyvét reklámozzák. Talán véletlen egybeesés, de azért nem teljesen elvetendő teória, hogy Bayer eredetileg csak a könyv marketingjének szánta az írást. Beszéljenek már egy kicsit róla, aztán majd jobban veszik. Csak kicsúszott a kezéből az irányítás és kényszerpályára került. A Fidesz pedig követte az úton. Nem ez lenne sem az első, sem az utolsó ilyen próbálkozás a történelemben. Ha így volt, a Fidesz és az ország is meglehetősen nagy árat fizet a jobb eladásokért.

A bejegyzés trackback címe:

https://emkovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr975227990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2013.01.21. 19:13:00

Jegyezzük azért fel, hogy "a Google célzott hirdetései" azoknak jelennek meg Bayer Zsoltos tartalommal, akik még foglalkoznak a szefós szerző / fidesz-alapító / néphangja írásaival. Mondjuk sokszor írják a keresőbe, hogy "bayer".

Egészséges ember meg a p.nára keres sokat beteg f@szok helyett, legjobb esetben is csak a 'bayerische' előtaggal kutakodik pl. milf-re. Na tehát aki így jár el, annak nem ajánlja fel ostobaságok megvásárlását még a Google sem. :)

Én máig nem is tudtam, hogy könyvet adott ki a balf@sz, írásod alapján meg de. Úgyhogy mondjad a számot, mennyit fizettek neked ezért? :D
süti beállítások módosítása