Mit is üzen Martin Schulz?

Címkék: orbán eu schulz 7. cikkely

2012.01.24. 23:43

http://ec.europa.eu/avservices/video/videoplayer.cfm?ref=81935


Ezt érdemes megnézni, mert épp az ellenkezőjét mondja rajta Schulz, mint amit a legtöbb sajtó lehozott. Gyanús, hogy az MTI esetleg pontatlan volt: Az MTI szerint Schulz és Orbán egyetértett abban, hogy a „jelen helyzetben bármilyen további külső politikai nyomásgyakorlás Magyarországra káros hatásokkal járhat, beleértve az uniós alapszerződés 7. cikkelyének alkalmazását is”.
Ezzel szemben a népszabi fordításában ez van a videón: "Azt tanácsolom az európai intézményeknek, hogy minden olyan lépést kerüljenek el, ami végül a miniszterelnök (OV) előnyére válhat, hogy Európa ellen mobilizálhasson embereket.
Még ezt is mondta, ami inkább úgy értelmezhető, hogy a 7. cikkelyt sem zárja ki: Orbán Viktor hatékony ember – mondta elismerően Schulz. – Brüsszelben az európai retorikát teszi magáévá, Budapesten pedig ugyanezt a retorikát vádolja – mondta az EP-enöke, hozzátette: az európaiak nem hülyék, és semmit sem lehet kizárni. – Azt tanácsolom, úgy játsszuk ezt a játékot vele, ahogy szükséges.

Nekem az egész hangulat épp az ellenkezőjét mondja. Schulz inkább azt ajánlja Európának vigyázzanak Orbánnal és ne engedjék, hogy hülyét csináljon belőlük. Ezt szó szerint. Éppen ezért nem zár ki semmit, de azt érzékeli, hogy Orbán az EU ellenes kártyát készül kijátszani végső esetben. A népszabi szerint ezt is mondta Orbán, ami a politika nyelvén egyértelmű fenyegetést jelent. 
"Magyarországon eddig a közvélemény majdnem teljes mértékben Európa-párti volt, de ami most zajlik, az megváltoztatja a hangulatot az országban. – Nekem ez nem tetszik. Megpróbálom a jobbközép szavazókat Európa-párti vonalon tartani, de ez hatalmas feladat, ami egyre nehezebbé válik – mondta Orbán Viktor."
Kemény és cinikus világ ez a magyar politika. 

A bejegyzés trackback címe:

https://emkovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr575227963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása